Moi Timo, miten päädyit tälle alalle ja kuinka kauan olet ollut tällä alalla?
Päädyin aikoinaan alalle mainostoimistossa työskentelevän kaverin suosituksen kautta. Minulla oli silloin vielä Kauppakorkeassa pari kurssia jäljellä ja gradu aluillaan. Aloitin online-traineena ja siitä etenin Digital Planneriksi. Aloitinkohan vuonna 2006… Ei pysty muistamaan enää!
Opiskelin tosiaan Helsingin Kauppakorkeakoulussa, markkinointi pääaineena, sivuaineina englanninkielinen yritysviestintä ja johdon laskentatoimi. Laskentatoimi taisi tosin olla mielenhäiriö, mutta tulipahan tehtyä! Markkinointi valikoitui opiskeluissa pääaineeksi, kun lukion jälkeen oli todella selkeää, että lähden opiskelemaan Kauppakorkeaan. Markkinointi vaikutti kiinnostavimmalta suuntaukselta jo pääsykoemateriaalia lukiessa.
Mitä teet vapaa-ajalla?
Nykyisin käyn Crossfitissä, lenkkeilen ja ulkoilen koiran kanssa. Ennen tuli käytyä salilla, mutta se vaihtui keväällä Crossfittiin!
Miksi digi? Miksi ei jokin muu media?
Se oli itse asiassa alun perin ihan sattumaa, kun ensimmäiseen työpaikkaani haettiin traineeta. Samanaikaisesti sinne nimittäin haettiin myös tekijää printtisuunnitteluun. Sinne palkattiin samaan aikaan toinenkin henkilö ja minä olin meistä se, joka päätyi digiin. Se tuntui kivalta ja kiinnostavalta, eikä olisi tullut mieleenkään enää vaihtaa. Digi oli kuitenkin siinä vaiheessa jo kasvussa ja digissä oli selkeästi tulevaisuus.
Mikä on parasta sun työssä ja mikä huonointa?
Parasta on se, kun omalla työllään saa aikaan tuloksia ja oppii koko ajan uutta. Tietysti mukavat työkaverit ja yleinen ilmapiiri ovat myös tärkeitä jokapäiväisen viihtyvyyden kannalta. Hyvät naurut työtehtävien lomassa piristävät kummasti kiireisimpinäkin päivinä! Itselle ehkä vähiten mieluisia ovat rutiininomaiset työtehtävät, jotka ovat toki pakollisia. Ne kuuluvat työelämään.
Mikä on sun työssä haastavinta?
Varmaankin sellaiset moniulotteiset projektit, missä markkinatilanteessa on erityisiä haasteita tai on työskenneltävä puutteellisin tiedoin. Että miten sellaisessa tilanteessa löytää juuri sopivat ja oikeat ratkaisut saadakseen toivottuja tuloksia aikaan.
Esimerkkinä hankalasta markkinointitilanteesta voisi olla tilanne, jossa asiakkaalla on erityisen tiukka budjetti tai jos mediavalikoiman suhteen jotain on rajoitteita, kuten esimerkiksi alkoholi- ja lääkebrändeillä on. Näissä on omat lainsäädännölliset rajoitteet, mutta usein lisäksi yritysten omia rajoitteita tai sääntöjä. Näissä tapauksissa vaihtoehdot voivat jäädä joskus hyvinkin suppeiksi.
Tähän työhön kuuluu aina aikataulupaineet, mutta ne kuuluvat alaan, eivätkä enää niinkään ole niitä kaikkein haastavimpia puolia tässä työssä.
Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Onko jokin suunta mihin haluaisit uraasi enemmän viedä?
Digimaailma on se, missä tulen pysymään. Olen työskennellyt sekä mainos- että mediatoimistoissa. Sillä tiellä ehkä, mutta asiakkaan puolta en ole vielä nähnyt. Sitä kenties vielä joskus.
Mitä mielestäsi vaaditaan ihmiseltä, joka työskentelee mediatoimistossa?
Työ vaatii erityisesti sosiaalisuutta, paineensietokykyä, tarkkuutta sekä kykyä omaksua laaja-alaisesti tietoa eri lähteistä. Huumorintajusta ja positiivisesta elämänasenteesta ei ainakaan ole haittaa!
Mikä on tärkein vinkki, jonka antaisit henkilölle, joka haluaisi aloittaa uransa mediatoimistossa?
Ehdottomasti kannattaa olla aktiivinen ja oma-aloitteinen. Tämä ala vaatii sitä, että on sekä kykeneväinen että halukas tekemään töitä tiimissä. Näitä piirteitä kannattaa ehdottomasti tuoda esiin ja tietysti perehtyä alaan ja sen parissa toimiviin yrityksiin.